Terveisiä syyskokouksesta!

Kirjoittanut Anssi Juvela, seuran johtokunnan opiskelijajäsen Vaasan yliopistosta. Anssi aloittaa uuden blogikirjoitusten sarjan, jossa esitellään seuran toimintaa opiskelijoiden näkökulmasta.

Nimeni on Anssi Juvela, noin 5. vuoden hallintotieteen maisteriopiskelija ja järjestöaktiivi Vaasan yliopistossa. Pääaineena julkisjohtaminen ja sivuaineena julkisoikeus. Minut valittiin syyskokouksessa jatkokaudelle Hallinnon tutkimuksen seuran johtokuntaan. Seuraamme kutsutaan tuttavallisemmin HTS:ksi. 

Hallinnon Tutkimuksen Seura on tieteellinen yhdistys, jonka tarkoitus on edistää hallinnon tutkimusta Suomessa ja osallistua alan kansainväliseen yhteistoimintaan. Tämä valtakunnallinen seura on perustettu toukokuussa 1981 Tampereella ja se on tarkoitettu kaikille hallinnon tutkimuksesta kiinnostuneille tieteenalasta tai organisaatiotyypistä riippumatta. Joukossamme on niin hallinto-, valtio- kuin yhteiskuntatieteilijöitä ympäri Suomen, mm. Helsingistä, Tampereelta, Turusta, Vaasasta, Jyväskylästä, Joensuusta ja Rovaniemeltä! Muodostammekin  moninaisen  lämminhenkisen yhteisön!  

Hallinnon Tutkimuksen Seuran keskeisin tehtävä on julkaista Hallinnon tutkimus-lehteä. Ks.http://www.hallinnontutkimus.fi/node/2  Tämä 4 kertaa vuodessa ilmestyvä tieteellisesti korkeatasoinen lehti on luokiteltu JUFO-tasolle 2. Digiaika on tullut myös Hallinnon Tutkimukseen, joten lehden numerot ovat saatavissa sähköisesti vuodesta 2019 eteenpäin. Aikaisempia vuosikertoja digitoidaan parasta aikaa. Lehteä voi tilata hintaan 45€/vuosi. Näppärimmin sen kuitenkin saat käsiisi liittymällä seuran opiskelijajäseneksi kukkaroystävälliseen 18€ hintaan. Liittymään pääset tästä: http://www.hallinnontutkimus.fi/node/31

Kuten vähiten matikkaa paossa olevat saattoivat jo huomata, täytämme ensi vuonna 40 vuotta. Sen kunniaksi syksyllä 2021 palaamme seuran alkujuurille ja järjestämme Tampereella 40-vuotisjuhlaspektaakkelin! (Kunhan korona-tilanne sen meille suo.)

40-vuotisjuhlan kunniaksi julkaisemme myös HTS-lehden erikoisnumeron, jonka teemana on tekoäly modernissa yhteiskunnassa. Erikoisnumeron päätoimittajana toimii tutkimusjohtaja, professori Mika Laakkonen. Jos pöytälaatikossasi sattuu polttelemaan aiheeseen liittyvä käsikirjoitusluonnos, sen abstraktin saa ilmiantaa (sorry, only in English): http://www.hallinnontutkimus.fi/content/call-abstracts-special-issue

Hallinnon ja kuntatutkimuksen tiedepäiville ainakin kannattaa osallistua!

Rauhallista joulunaikaa ja toivottavasti normaalimpaa vuotta 2021 toivottaen,

Anssi Juvela, Hallinnon Tutkimuksen Seuran johtokunnan opiskelijaedustaja 2021